ေျမာက္ဦး/RiA ၊ ဇန္န၀ါရီ ၁၅ ရက္
ရခုိင္ျပည္နယ္အတြင္းရွိ ေလးျမဳိ႕ျမစ္အတြင္း ငါးမ်ားကုိ ဖမ္းယူရာတြင္ ေဆးခတ္ဖမ္းဆီးမႈမ်ား ပုိမုိ ျမင့္တက္လာတာေၾကာင့္ ျမစ္ေၾကာင္း တေလွ်ာက္ ငါးမ်ား အဆိပ္သင့္ေနေၾကာင္း ယူဆရၿပီး စားသုံးသူမ်ားမွာ ေအာ့အန္ျခင္း၊ မူးေ၀ျခင္းတုိ႔ႏွင့္ ႀကဳံေတြ႔ေနရတာေၾကာင့္ ေဒသခံမ်ားက စုိးရိမ္ေနၾကေၾကာင္း သိရပါတယ္။
“ေလးၿမိဳ႕ကရတဲ့ ငါးေတြဟာ အရင္တုန္းက ဘာမွမျဖစ္ဘူး။ အခု ငါးရစ္မကို စားရင္ စားတဲ့သူတိုင္း မူးၾကတယ္။ စားၿပီးရင္ အန္ၾကတယ္။ ဘာေၾကာင့္မူးတာလဲေတာ့ မသိဘူး။ သံုးႏွစ္ေလာက္ ရွိပါၿပီ။ အစပိုင္းမွာ ေဆးခတ္ၿပီးဖမ္းတဲ့ ငါးျဖစ္တဲ့အတြက္ မူးတယ္လို႔ထင္တာ။ မဟုတ္ဘူးဗ်ာ။ ပိုက္နဲ႔ဖမ္းလာတဲ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြကို စားရင္လည္း မူးတာပဲ။ ဒါေၾကာင့္ အဲ့ဒီငါးကို စားမယ့္လူ မရွိေတာ့ဘူး။ အရင္ကဆိုရင္ ငါးရစ္မေျခာက္ဟာ ငါးေျခာက္ေစ်းကြက္မွာ လူႀကိဳက္အမ်ားဆံုးနဲ႔ ေရာင္းအားအေကာင္းဆံုး ငါးပါ။ စားရင္ မူးတဲ့အတြက္ အခုက ဝယ္မယ့္သူလည္း မရွိေတာ့ဘူး” လုိ႔ ေလးၿမဳိ႕ေဒသခံ ကိုေအာင္သစ္က RiA ကုိ ေျပာပါတယ္။
ျမစ္ေၾကာင္းအတြင္းမွ ေရခ်ဳိငါးမ်ားကုိ စီးပြားျဖစ္ေရာင္းခ်သူမ်ားက ေဆးခတ္ၿပီး အလုံးအရင္း ဖမ္းဆီးမႈေတြကုိ လြန္ခဲ့တဲ့ ၃ ႏွစ္ေလာက္ကတည္းက စတင္ေဆာင္ရြက္ခဲ့တာေၾကာင့္ ငါးေကာင္ေရ ေျမာက္ျမားစြာ ေသဆုံးခဲ့ရျခင္း၊ ျမစ္ေရ အဆိပ္သင့္ခဲ့ျခင္း၊ ေသဆုံးတဲ့ အဆိပ္သင့္ ငါးမ်ားမွာ ျမစ္ေရအတြင္း ေရဆီလႊာ ေျပာင္းလဲမႈ ျဖစ္စဥ္ေတြအတြက္ ထပ္မံ အဆိပ္သင့္ေစမႈမ်ား ျဖစ္ေပၚေစခဲ့ျခင္းတုိ႔ေၾကာင္း ငါးမ်ဳိးသုဥ္းျခင္းႏွင့္ ငါးရစ္မမ်ဳိးစိပ္မွာ ယခုကဲ့သုိ႔ စားသုံးသူမ်ားရဲ႕ က်န္းမာေရးကုိ စုိးရိမ္စရာ ျဖစ္လာျခင္းတုိ႔ႏွင့္ ရင္ဆုိင္ေနရျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း ေဒသခံမ်ားက သုံးသပ္ၾကပါတယ္။
ငါးမ်ား အဆိပ္သင့္ေနတယ္လုိ႔ ယူဆရမႈမ်ားႏွင့္ ပတ္သက္၍ ရခုိင္ျပည္နယ္ ေရခ်ဳိငါးလုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္းကုိ ဆက္သြယ္ေမးျမန္းရာမွာ - အဆုိပါ ကိစၥကုိ သိရွိျခင္း မရွိေသးတာေၾကာင့္ ေျဖဆုိရန္ ခက္ခဲတယ္လုိ႔ ေျပာၾကားခဲ့ပါတယ္။
ေဒသခံမ်ားအေနႏွင့္ အဆုိပါ ေလးျမဳိ႕ျမစ္မွ ငါးမ်ား အဆိပ္သင့္ေနေၾကာင္း ယူဆမႈကုိ ေဒသ က်န္းမာေရးဌာနႏွင့္ သက္ဆုိင္ရာ တာ၀န္ရွိသူမ်ားက အခ်ိန္မီ စစ္ေဆး သုေတသနျပဳလုပ္ၿပီး လုိအပ္ပါက စားသုံးရန္ သင့္မသင့္ကုိ အျမန္ဆုံး ထုတ္ျပန္ေပးေစလုိေၾကာင္း ေတာင္းဆုိေနၾကပါတယ္။
0 comments:
Post a Comment